,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


duminică, 15 februarie 2015

Rulada din piept de pui cu masline


Desi stirile din aceasta perioada nu sunt favorabile consumului de carne de pui, existand pericolul gripei aviare, ideea nu este sa renuntam la acest tip de carne.

In definitiv, autoritatile incurajeaza consumul de carne de pui si, daca iti iei toate masurile de precautie si prepari carnea conform indicatiilor date, nu ai de ce sa te temi. Pana la urma, isteria si panica generala nu folosesc la nimic.

Daca am reusit sa te convingem sau nu sa te apuci de reteta in aceasta seara sau in week-end, nu stiu. Oricum ar fi, poti pastra rulada din piept de pui cu masline pentru ceva mai tarziu, cand vei fi sigura ca nu pui in pericol sanatatea ta si a familiei tale. Pofta buna!

Ingrediente si cantitati:
1 piept mare de pui (cca 1 kg); 350 g masline; 150 g cascaval ras; 200 g ciuperci; 2 linguri margarina; 1 lingura busuioc; 5 cepe mici; 2 catei de usturoi; 3 morcovi; 1 pastarnac; sare; piper.

Mod de preparare:
Pieptul de pui spalat (fara os si fara pielita) se taie astfel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare.
O parte din masline (200 g) se fierbe 5 minute; maslinele se scurg, se scot samburii si se toaca.
Suprafata de carne se presara cu piper si putina sare, apoi se repartizeaza cascavalul. Deasupra se presara busuioc tocat, iar, la sfarsit, maslinele tocate. Se ruleaza preparatul si se leaga cu o ata speciala. Se unge cu margarina si se pune pe o folie de aluminiu.
Cepele, usturoiul, morcovii, pastarnacul se curata, se spala si se taie fasii mari, care se aranjeaza de o parte si de alta a ruladei, pe folia de aluminiu. Tot aici se pun si ciupercile si maslinele ramase intregi.
Folia de aluminiu se pliaza astfel incat sa obtinem o punga, care va inchide in ea perfect rulada si legumele. Aceasta punga se pune intr-o tava, care se introduce in cuptorul preincalzit, 50 de minute, la foc mediu.
Preparatul se serveste cald, feliat, inconjurat de legumele si sosul din punga.
Friptura la cuptor preparata in folie de aluminiu este mai frageda si mai zemoasa.


Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu