,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


marți, 24 octombrie 2017

Zacusca picanta cu vinete - 4 portii

Imagini pentru Zacusca picanta cu vinete - 4 portii

Ingrediente:
vinete – 4 buc; ardei gras rosu – 2 buc; ardei gras galben – 2 buc; ardei gras verde – 2 buc; ardei iute rosu – 4 buc; ceapa – 2 buc mari; suc de rosii – 400 g; ulei – 100 ml; foi de dafin – 4 buc; sare si piper dupa gust; zahar – 1 lingura

Modul de preparare:
Coaceti vinetele si ardeii grasi si iuti in cuptor sau pe plita, acoperiti apoi ardeii cu o folie de plastic si lasati-i sa se raceasca, dupa care ii curatati de coaja si de seminte, apoi ii curatati vinetele si lasati-le la scurs intr-o sita.
In vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6L Digital Sauté puneti uleiul si puneti vasul pe aragaz sa se incinga, adaugati ceapa taiata cubulete si lasati-o putin la inmuiat. Adaugati apoi vinetele scurse si taiate marunt, apoi ardeii copti taiati cubulete. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, dupa care adaugati sucul de rosii, foile de dafin, zaharul, sare si piper dupa gust si opriti focul. Mutati apoi vasul in slow cooker Crock-Pot 6L Digital Sauté si setati pe modul de gatire High pentru 3 ore. Amestecati din cand in cand in vas, iar cand zacusca este gata, puneti-o in borcane curate si inchideti bine capacele.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu