,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


joi, 31 martie 2016

Ardei umpluti de post




 


Ingrediente
12 ardei, 2 cani de orez, 1 rosie, 3 morcovi, 1 ceapa, 4 linguri de frunza de patrunjel verde, 2 linguri de frunza de menta verde, condiment mixt: cuisoare, coriandru, cardamom, scortisoara, foi de dafin, ghimbir, 1 nucsoara, 3 lingurite Vegeta sau Delikat 10 legume,
3 linguri ulei de masline, sare dupa gust, piper proaspat macinat dupa gust, 2 cani bulion de rosii

Mod de preparare
Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine.
Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline si se adauga orezul; se lasa la foc mic 5 minute. Se lasa sa se raceasca orezul apoi se adauga rosii taiata marunt, nucsoara rasa, frunza de patrunjel, menta tocata marunt, condimentele, 1 lingurita de Vegeta. Se spala ardeii si se curata de codite si nervuri. Se umplu ardeii cu orezul, iar deasupra se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii. Se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta si bulionul de rosii. Morcovii se spala si se curate de coaja. 1 morcov se taie rondele si ceilalti 2 se taie julien; se adauga la supa. Cand supa a inceput sa fiarba se reduce focul , se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu