Supa
de gaina cu galuste imperiale
Cand
am facut supica asta, primisem o gaina mandra grasa, de la tzara, nu
foarte batrana, si m-am gandit ca la asa o supica buna numai
galustele astea s-ar potrivi.
Ingrediente
pentru
supa:
1
gaina de la tara, 4-5 morcovi, 2-3 radacini de patrunjel, 1
pastarnac, 1 telina mica, 1 ardei, 1 ceapa mare, 1 legatura verdeata
(leustean,patrunjel), sare, piper boabe
Ingrediente
pentru galuste:
3
oua, 50 g cascaval ras, 50 g faina, 50 g gris, sare, piper macinat
Mod
de preparare:
Gaina
curatata, spalata si portionata se pune la fiert in 4 litri de apa
impreuna cu zarzavatul curatat si legatura de verdeata, sare si
cateva boabe de piper. Se fierbe cca o ora la foc potrivit.
Ouale
se bat bine impreuna cu cascavalul, sare si piper. Se amesteca faina
cu grisul si se toarna peste oua. Compozitia rezultata se pune intr-o
tava (eu am pus in tava de tarta cu diam.26 cm) tapetata cu hartie de
copt si se da la cuptor la 200 grade pentru cca un sfert de ora. Se
lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza cum dorim.
Dupa ce supa a
fiert, se strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu
galustele, se fierbe cca 5 minute, daca este cazul se mai
condimenteza.
Se poate servi cu verdeata tocata.
Pofta
mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu