,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


miercuri, 30 martie 2016

CaltaboşiiIngrediente:
500 gr. carne slabă de porc de tocătură şi 100 gr. slănină, 30 gr. orez, sare, piper, ceapă rasă, enibahar, coconari şi maţe de porc.
Modul de preparare:
Tocăm carnea şi slănina, adăugăm 100 gr. zeamă de carne, amestecăm bine, apoi punem şi celelalte ingrediente; amestecând din nou. Luăm maţele de grosimea consacrată, le curăţăm şi le spălăm bine, le amestecăm cu ceapa tăiată solzişori şi după o jumătate de oră le spălăm din câteva ape ca să nu mai miroase. Apoi introducem tocătura , formând şiruri de până la 15 centrimetri. Le legăm la capete, le înţepăm din loc în loc (pentru a nu crăpa în timpul fierberii) şi le punem să fiarbă, făcând testul cu scobitoarea. Când sunt gata, punem peste ei un tocător, iar pe el punem o greutate şi-i lăsăm să se răcească, apoi îi putem tăia şi servi.

Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu