,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


miercuri, 30 martie 2016

Cum sa faci bezele fara ou





Cum sa faci bezele fara oua? Foooarte simplu! Pe langa faptul ca sunt la fel de delicioase ca bezelele din albus de ou, bezelele fara oua au si textura, dar si culoarea bezelelor preparate in mod clasic.
Bezelele fara oua se prepara din lichidul in care a fiert nautul. Lichidul se numeste aquafaba si pentru reteta de bezele poate fi folosit si lichidul unei conserve de naut.  Asadar, pentru a prepara bezele fara oua nu ai nevoie de puteri magice, ci doar de aquafaba care in aceasta reteta inlocuieste albusul de ou.
Atunci cand este batut cu mixerul, lichidul de naut se comporta la fel ca albusul de ou. Pe parcurs ce adaugi si zaharul, vei vedea ca devine o spuma alba, lucioasa, ferma, din care se formeaza perfect bezelele.
Bezelele vor iesi perfect albe, crocante si NU vor avea gust de naut!

Ingrediente:
100 ml lichid in care a fiert nautul (poate fi folosit si cel din conserva), 150 grame zahar, 30 grame zahar vanilat, esenta de vanilie, un praf de sare

Modul de preparare:
Pune lichidul de naut intr-un bol, adauga praful de sare si incepe sa mixezi usor pana cand Aquafaba incepe sa se transforme intr-o spuma.
Adauga apoi, treptat, zaharul vanilat si cateva picaturi de esenta de vanilie, iar dupa aceea adauga zaharul tos treptat si continua sa mixezi pana cand spuma este alba, lucioasa si are o consistenta tare.
Spuma obtinuta este identica cu spuma de albusuri pe care o prepari pentru bezele.
Cu o lingura sau cu un pos de ornat, pune bezelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa bezelele la cuptor, la 100 de grade, pentru  aproximativ 2 ore. Bezelele trebuie sa se usuce usor.

Poftă mare!

Reteta video aici:  https://www.youtube.com/watch?v=n8BIHh1nyAM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu