,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


miercuri, 2 martie 2016

Budincă cu fructe


Ingrediente:
1 pară, 1 lingură de zahăr, 30 g făină, 1 vârf de cuţit de sare, 1 ou + 1 gălbenuş de ou, 100 ml lapte, 1 lingură de smântână subţire

Modul de preparare:
Curăţăm para, apoi o tăiem în 4. După aceea, luăm o crăticioară şi punem para să fiarbă la abur, pentru câteva minute. Când s-a înmuiat, luăm vasul de pe foc, scurgem apa şi lăsăm fructul să se răcească..
Între timp cernem făina, adăugăm sarea, punem ouăle – unul câte unul şi mixăm, apoi, adăugăm zahărul şi laptele şi omogenizăm totul foarte bine.
Scoatem bucăţile de pară din crăticioară şi le fărâmăm cu furculiţa, apoi le repartizăm în vasele destinate budincii. Turnăm compoziţia de budincă în vasele respective, punem vasele într-o tavă cu apă, introducem tava în cuptorul încins în prealabil şi lăsăm să fiarbă timp de 15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu