M-am
gândit
ca dre masa de revelion să pregătesc o
Ruladă
din
3 culori -
un aperitiv mai
aparte.
Blatu
acestei rulade este
compus din trei compoziţii
colorate diferit. Vă
voi
explica
pe parcurs cum
procedăm.
M-am
inspirat de pe situl www.coolinarik.com
Ingrediente
pentru
aluat
galben:
2
oua, 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1
lingurita mica praf de copt, 3-4 linguri branza rasa
Ingrediente
pentru
aluat
verde:
2
oua, 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1
lingurita praf de copt, 2 linguri de spanacsare
Ingrediente
pentru
aluat
portocaliu:
2
oua, 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri faina, 1
lingurita praf de copt, 2 linguri de pasta de ardei, sare
Ingrediente
pentru
umplutura:
200
g crema de branza, 3 linguri smantana, vegeta
Mod
de preparare:
Avem
nevoie de trei boluri in care vom face in acelasi timp cele trei
compoziti de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate
trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in
parte. Se prepara usor fiecare, asa ca se fac pe rand fara
probleme.
Ingrediente
pentru
aluatul verde, se
separa ouale, iar cele 2 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de ulei,
1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt,
sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat
albusurile se bat tare si se incorporeaza in primul amestec.
Ingrediente
pentru
aluatul portocaliu se
repeta acelasi procedeu ca mai sus, doar ca se inlocuieste spanacul
cu 2 linguri pasta de ardei. Merge si pasta de rosii, dar culoarea nu
va fi asa vie.
Ingrediente
pentru
aluatul alb,
la fel se repeta procedeul, dar folosind 2 linguri de branza sarata
faramitata. Branza fiind sarata nu se mai adauga sare.
Cand
toate sunt gata, in tava mare de la aragaz (28x38
cm) se
pune o hartie de copt si se intind compozitiile alternandu-le dupa
imaginatie, ca in amagime. Se
da la cuptor 15-20 de minute, apoi se scoate se rastoarma peste un
prosop umed si se ruleaza. Se
lasa sa se raceasca iar intre timp crema de branza o frecam cu
smantana si o condimentam cu vegeta. Apoi
o intindem pe rulada si o rulam din nou.
Se
da la rece. Se taie inainte de servire.
Poftă
mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu