,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


duminică, 15 februarie 2015

Aperitiv cu brânză Feta

Ingrediente:
4 rosii mari coapte, 1 ardei gras, ½ ardei iute, 200 g feta greceasca, 100 g cascaval, 3 lg ulei de masline,
oregano, busuioc, piper

Mod de preprare:
Ungem un vas rezistent termic cu ulei de masline, spalam rosiile si le oparim, dupa care le decojim si le feliem. Mai adaugam in acelasi vas ardeiul gras si jumatatea de ardei iute.
Punem pe fundul vasului un strat de rosii, ardei gras, bucatele de ardei iute, cascavalul taiat felii si condimentele. Alternam asa pana terminam toate ingredientele, iar apoi picuram restul de ulei de masline.
Acoperim vasul cu un capac si bagam la cuptor la foc mediu ( aprox 200 de grade C) pentru o perioada de 20 de minute. Lasam apoi vasul descoperit si il mai bagam pentru 10 minute sa se rumeneasca.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu