,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


duminică, 15 februarie 2015

Gustare rapidă din foietaj

Uneori ne este pofta de o gustare rapida, alteori avem musafiri si vrem sa pregatim ceva repede...pentru aceste momente, am descoperit foitajul.
Mult timp am avut impresia-gresita de altfel-ca foietajul poate fi folosit doar la prajituri. Evident, nu este asa. Am descoperit o noua fata a foietajului, necunoscuta- mie- pana acum.Am pregatit pentru niste musafiri foietaje cu legume si peste.


Aluatul de foietaj-cumparat din supermarket- l-am taiat sub diferite forme: patrate, dreptunghiuri, de diferite dimenisuni. L-am uns cu sos pesto, apoi am pus pe fiecara bucatica ce am gasit prin frigider: masline feliate, rosii cherry taiate in 2 sau in 4 bucati, cate o bucata de anchois, rondele de ceapa, bucatele de ardei gras. Pe unele am pus si ardei chili. La final le-am condimentat cu sare si piper, am pus pe ficare putin ulei de masline si le-am uns cu ou batut.

Unele rosii cherry le-am imbracat in aluat, iar unele bucati de aluat ramase le-am invartit sub forma de spirala si le-am condimentat.
Unele le-am acoperit cu cascaval razuit, in timp ce pe altele am pus cascavalul doar cand le-am scos din cuptor. Le-am bagat pe toate a cuptor pentru 15-20 minute.Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu