Uneori
ne este pofta de o gustare rapida, alteori avem musafiri si vrem sa
pregatim ceva repede...pentru aceste momente, am descoperit
foitajul.
Mult timp am avut impresia-gresita de altfel-ca
foietajul
poate fi folosit doar la prajituri. Evident, nu este asa. Am
descoperit o noua fata a foietajului,
necunoscuta- mie- pana acum.Am pregatit pentru niste musafiri
foietaje
cu legume si peste.
Aluatul
de foietaj-cumparat
din supermarket- l-am taiat sub diferite forme: patrate,
dreptunghiuri, de diferite dimenisuni. L-am uns cu sos pesto, apoi am
pus pe fiecara bucatica ce am gasit prin frigider: masline feliate,
rosii cherry taiate in 2 sau in 4 bucati, cate o bucata de anchois,
rondele de ceapa, bucatele de ardei gras. Pe unele am pus si ardei
chili. La final le-am condimentat cu sare si piper, am pus pe ficare
putin ulei de masline si le-am uns cu ou batut.
Unele
rosii cherry le-am imbracat in aluat, iar unele bucati de aluat
ramase le-am invartit sub forma de spirala si le-am
condimentat.
Unele le-am acoperit cu cascaval razuit, in timp ce
pe altele am pus cascavalul doar cand le-am scos din cuptor. Le-am
bagat pe toate a cuptor pentru 15-20 minute.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu