,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


duminică, 15 februarie 2015

Chec din carne în amestec cu legumeIngrediente:
1 ardei gras galben, 1 ardei gras roşu, 299 g carne tocată amestec, 1-2 Ceape, 2 dovlecei, 1 foaie de plăcintă, 2 morcovi, 3 ouă, 2-3 linguri de parmezan ras, piper negru măcinat, sare după gust şi 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:
Legumele se spală şi se curăţă, apoi se taiecubuleţe. Carnea se condimentează cu sare şi piper. Într-o tigaie se pun cele 2 lniguri de ulei de măsline şi legumele, apoi se călesc 2-3 minute la foc potrivit. După aceea se adaugă carnea tocată, sarea şi piperul. Se mai căleşte câteva minute, apoi se lasă să se răcească.
Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt şi se pune foaia de plăcintă, înţepând-o din loc în loc cu furculiţa. Se toarnă apoi amestecul de legume şi carne. Ouăle se bat cu un praf de sare, apoi se adugă brânza rasă..Această comoziţie se toarnă peste amestecul de legume şi carne. Se pune tava în cuptorul încins în prealabil, timp de 30 minute. Când checul e gata, se lasă la răcit în tavă. După ce s-a răcit, se scoate din tavă şi se taie felii.Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu