,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


miercuri, 5 februarie 2020

Ouă umplute sub formă de şoricei


Ingrediente:
8 ouă, o curie mică d pateu de pui, o linguriţă cu muştar, o legătură de mărar, sare, piper, ridichii, ceapă verde şi măsline pentru ornat

Mod de preparare:
Ouăle se fierb vreo 10 minute. Apoi se trec prin jet de apă rece şi se curăţă de coajă. Se taie pe jumătate şi se scoate cu grijă gălbenuşul. Se amestecă pateul de pui cu toate gălbenuşurile, se adaugă muştarul, mărarul tocat foarte fin şi se condimentează după gust. Se formează o pastă 
omogenă, cu care se umplu ouăle.
Pregătim pe o farfurioară rondele foarte fine de ridichi, tăiate apoi pe jumătate, punctuleţe de măsline şi beţişoare din cozi de ceapă verdeCrestăm spre vârful ascuţit al oului, în locul unde aşezăm urechile. Cu vârful unui cuţit crestăm mici cruciuliţe în locul unde aşezăm ochii şnasul. Apoi înfigem coada şi mustăţile. Sunt delicioase si de efect!
Copiii vor fi încântaţi!


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu