,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


duminică, 15 februarie 2015

Oua umplute



Ingrediente:
ouă, pate de ficat, lămâie, gogoşari, măsline, pătrunjel, ulei, smăntână

Modul de preparare:
După ce ai fiert ouăle, le laşi să se răcească, le dai la o parte coaja şi apoi le tai în două. Dai la o parte gălbenuşul pe care îl strângi într-un alt recipient.
Amesteci pateul cu gălbenuşurile fierte până faci o pastă omogenă, peste care adaugi condimentele şi maioneza. La sfârşit, storci un pic de zeamă de lămâie ca să nu fie compoziţia greţoasă.
Sau poţi să amesteci gălbenuşurile cu muştar, ulei, ou crud, sare şi piper şi un pic de smântână.
Aceste amestecuri le vei folosi pentru umplerea jumătăţilor de ou. Pasta mai groasă pe primul strat şi sosul de maioneză pe cel de-al doilea strat. La sfârşit, poţi decora oul proaspăt umplut cu bucăţi de gogoşar, măsline şi pătrunjel.

Poftă mare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu