,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


miercuri, 30 martie 2016

Crenvuşti- în magazine costă 23 de lei/kg



Ingrediente: 400 g carne de viţel 9 lei 300 g carne de porc 4 lei 300 g slănină 2 lei condimente amestecate (25 g sare, 50 g boia de ardei dulce, 1 g piper, 1 g nucşoară, 0,5 g chimen) 1 lei maţe de oaie subţiri 7 lei
Total 23 de lei
Preparare: carnea se curăţă bine de tendoane şi de pieliţe şi se trece de două ori prin maşina de tocat cu sita deasă. Pasta de carne se amestecă apoi cu toate condimentele (făcute pudră), adăugându-se atâta apă rece cât poate absorbi. Compoziţia se pune două ore la rece, apoi se umplu cu ea intestinele bine curăţate, formându- se cârnăciori de 12-15 cm. Crenvurştii proaspeţi se servesc, după ce dau în clocot cinci minute, cu muştar sau cu hrean.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu