Ingrediente:
Punem o oală cu apă la fiert și când dă în clocot punem piersicile și le lăsăm câteva secunde după care le scoatem într-un vas cu apă rece. Îndepărtăm pielița de pe fruncte, apoi desfacem pulpa de pe sâmbure și le tăiem în cubulețe potrivit de mari. Stropim cuburile de piersică cu zeamă de la o lămâie ca să evităm oxidarea lor. Dacă acestea se înnegresc atunci dulceaţa capătă un aspect închis la culoare, neplăcut. Punem într-o cratiță zahărul cu 200 ml de apă şi lăsăm să fiarbă acest sirop până dă în câteva clocote. Atenţie însă, dacă îl lăsăm să fiarbă prea mult se poate zaharisi şi procedura trebuie reluată de la început. Adăugăm piersicile și punem la fiert la foc mic având grijă să adunăm spuma care se formează. Când piersicile devin translucide și siropul este legat , dulceața este gata. O turnăm fierbinte în borcane, capsăm și le întoarcem cu gura în jos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu