,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


duminică, 15 februarie 2015

Oua umpluteIngrediente:
oua, pate de ficat, lamaie, gogosari, masline, patrunjel, ulei, smantana
Mod de preparare:
Dupa ce ai fiert ouale, le lasi sa se raceasca, le dai la o parte coaja si apoi le tai in doua. Dai la o parte galbenusul pe care il strangi intr-un alt recipient.
Amesteci pateul cu galbenusurile fierte pana faci o pasta omogena peste care adaugi condimente si maioneza. La sfarsit storci un pic de zeama de lamaie ca sa nu fie compozitia gretoasa.
Sau poti sa amesteci galbenusurile cu mustar, ulei, ou crud, sare si piper si un pic de smantana.
Aceste amestecuri le vei folosi pentru umplerea jumatatilor de ou. Pasta mai groasa pe primul strat si sosul de maioneza pe cel de-al doilea strat. La sfarsit poti decora oul proaspat umplut cu bucati de gogosari, masline si patrunjel.

Poftă mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu