,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


joi, 5 martie 2015

Biscuiţi pentru... înmormântare

Un batrinel era intins pe patul de moarte. Cu toata agonia insa, simti la un moment dat mirosul aromat al biscuitilor cu ciocolata (favoritii lui) venind dinspre bucatarie. Si-a adunat cu greu puterile si s-a ridicat in capul oaselor; apoi tinindu-se de pereti si-a facut incet drum din dormitorul de la etaj, pe scari in jos, tirindu-se si ajutindu-se cu miinile intr-un efort disperat sa ajunga la sursa acestor arome nemaipomenite. Cumva a ajuns in pragul bucatariei - si daca n-ar fi avut dureri atat de mari, ar fi crezut ca se afla de-a dreptul in cer… pe masa din bucatarie, asezati pe rinduri… sute de biscuiti proaspeti cu ciocolata inca calda.
-Am ajuns deja in cer?... biigui bietul om… sau asta era un act final si eroic de dragoste din partea devotatei lui sotii… vrind sa-l faca sa paraseasca aceasta lume ca un om fericit.
Intr-o ultima si eroica miscare, se intinse catre masa, in timp ce pierdu controlul genunchilor… cu mina imbatrinita si zbircita de vreme, intinsa dupa un biscuite poposit la marginea mesei, si cu buzele deja pregatite sa-l devoreze… cind… o lingura de lemn bine minuita de stapina ei il lovi peste mina…
-Nu-ti baga mina aici… spuse ea cu autoritate… astia sint pentru inmormintare!!!


Sursa:http://www.peginduri.com/2011/02/biscuiti-pentruinmormintare.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu