,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


joi, 22 octombrie 2015

Alimentele si proprietatile lor curative…

1.Merele, nu cofeina , sunt mai eficiente sa ne trezeasca dimineata. 
2.Adolescentii care consuma mai multe produse bogate in calciu decat majoritatea, sunt mai supli. 
3.Cafeaua e benefica in prevenirea cirozei hepatice, conform unui studiu american. Studiul, realizat pe un esantion de 125.000 de persoane, a scos la iveala ca 22% dintre cei care au consumat cate o cana de cafea zilnic au prezentat riscuri mai mici de dezvoltare a bolii.
4.Daca va lipseste pofta de mancare sau aveti probleme cu digestia, trebuie sa faceti o cura de zece zile cu suc de morcov. Morcovul contine o puternica concentratie de vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman. Morcovul este indicat pentru cicatrizarea ranilor facute de ulcer si pentru imbunatatirea vederii.
5.Carnea de peste are un rol foarte important, deoarece contine fosfor, substanta necesara bunei functionari a creierului, in special a memoriei. Femeile care vor sa slabeasca trebuie sa inlocuiasca carnea de porc cu cea de ton, cel putin de doua ori pe saptamana, deoarece are putine calorii.
6.Nautul este un inlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de naut prajite si macinate fiind un puternic stimulent digestiv si nervos. Pentru ameliorarea simptomelor racelii, specialistii in medicina naturista recomanda administrarea zilnica a doua pahare de apa de naut.
7.Popoarele care sunt mari consumatoare de iaurt nu cunosc o boala a civilizatiei moderne: constipatia. Aceasta produce intoxicarea organismului datorita neeliminarii toxinelor sau formarea de hemoroizi.
8.Nu eliminati ciocolata daca vreti sa slabiti cateva kilograme, este concluzia unui studiu al unor medici nutritionisti francezi. Acestia au observat ca marii consumatori de glucide (substante care furnizeaza energia necesara organismului, regland senzatia de foame) erau cei mai supli, din totalul celor studiati. Glucidele se gasesc, pe langa ciocolata, in cereale integrale sau fructe.
9.Deoarece toamna se reactiveaza ulcerele si gastritele hiperacide, pentru a preveni aparitia durerilor de stomac, mancati zilnic cinci smochine. Sunt un bun remineralizant, deoarece contin magneziu si potasiu. Lupta contra oboselii si pentru refacerea organismelor slabite de tratamente contra cancerului.
10.Contrar ideii ca frigul distruge bacteriile, exista numerosi germeni care supravietuiesc in frigider. Unul dintre acestia este listeria, bacterie extrem de periculoasa pentru femeile insarcinate, deoarece poate imbolnavi fatul sau nou-nascutul. Listerioza provoaca infectii rare, dar grave, si persoanelor in varsta sau celor cu rezistenta scazuta la
infectii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu