,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


miercuri, 30 martie 2016

Cârnaţii proaspeţi – în magazine costă 12 lei/kg




Ingrediente: 1 kg carne de porc 13 lei 1 kg carne de vită 19 lei condimente amestecate (40 g sare, piper şi usturoi, după gust) 1 leu maţe de porc 5 lei
Total 38 de lei
Preparare: carnea de vită se trece de două ori prin maşina de tocat, iar cea de porc, o singură dată. Pentru gust, la 1 kg de carne tocată se pun 20 g de sare, 1 g de piper pisat, 2 g de usturoi zdrobit. Compoziţia se amestecă bine şi se mai adaugă 50-100 g de apă puţin încălzită. Cu această compoziţie se vor umple maţele spălate bine, având grijă să nu fie îndesate. Se formează cârnaţi de circa 20 cm şi se pun la rece. Nu pot fi ţinuţi la frigider mai mult de trei zile, însă prăjiţi şi puşi la păstrare în untură pot rezista, la rece, chiar şi câteva luni.



Aşa se făcea parizerul pe timpul lui Ceauşescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu