,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


miercuri, 30 martie 2016

Cremă de brânză 

 

Ingrediente:
250 g brânză de vaci, 100-150 g telemea de vacă/oaie (gramajul variază în funcție de cât e de sărată brânza folosită), 100 ml smântână, 1 ceapă medie, 100 g unt, opțional: mărar

Modul de preparare:
O reţetă pe care a inventat-o mama, din dorinţa de a-mi da mie, copil fiind, un aperitiv pe cât de gustos, pe atât de sănătos. Rapidă, ieftină, naturală și super gustoasă. O poţi servi atât într-o zi obişnuită cât şi la o masă festivă.
Cu ajutorul unui mixer, se freacă bine untul cu brânza de vaci (merge la fel de bine şi cu una slabă, şi cu una mai grasă). Dă pe răzătoare brânza de vacă/oi (dacă doreşti, poți folosi chiar o combinație din cele două). Adaug-o, pe rând și amestecând continuu cu mixerul, peste brânza de vaci. Gustă, din când în când, să nu îţi iasă prea sărată.
Toacă mărunt ceapa. Merge orice tip de ceaoă, desigur, dar cel mai bine este să foloseşti ceapă roşie (arată şi foarte bine contrastul roşu-alb) sau ceapă verde, în sezon. Adaugă smântâna, amestecă bine.
Când s-au omogenizat brânzeturile, adaugă ceapa şi amestecă din nou bine cu mixerul.
Cel mai bine se serveşte cu pâine prăjită fierbinte.

Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu