,,Vrei sanatate? Tine-aceasta norma: Sa nu mananci de nu ti-e foame. Cata Sa nu cinezi. Sa-ti fie mestecata Mancarea, si sa aiba simpla forma. Cand leacuri iei - gresala e enorma! Evita atmosfera grea, stricata, Si somnul ziua, furia turbata, Si orisicand pozitia diforma. Nu sta flamand. Stomacul nu se-ndoapa. Nu-ti amana, nici nu grabi iesirea, Bea cu masura vin si multa apa. Nu sta cu burta sus, adus din spate. Cand faci miscari, sa nu te-ntreci cu firea, Intinde-ti noaptea-nvelitori bogate. Odihna si in minte veselie. Fugi de desfrau. Dieta lege fie". (LEONARDO DA VINCI)


Veşnic, grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentaţie din care lipsesc tocmai preparatele tradiţionale, în care îndemânarea culinară a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman. Şi să nu uităm, omul s-a obişnuit pe parcursul unui întreg proces evolutiv, cu produse cât mai sănătoase asupra cărora, la rândul său şi-a exercitat puterea de selecţie. Doar igiena e sfântă pentru mine, în rest, am propriile reguli în bucătărie. Aceste reţete le-am scris pentru dumneavoastră - bărbaţi şi femei - deopotrivă. Am adunat reţete culinare şi de nutriţie şi le-am intercalat cu sfaturi pentru a da un farmec mai aparte acestui blog. Ori de câte ori mi s-a părut indicat, am oferit şi sfatul meu personal, deoarece aşa cred eu că este normal. Aceasta este singura cale de a îndruma pe cineva spre o stare de optimă sănătate. În postările de aici, am combinat cunoştinţele pe care le deţin despre nutriţie, adică despre sănătate, cu reţetele de bucate. Am căutat să personalizez fiecare reţetă. Sfaturile de faţă nu au caracter de prescripţii medicale. Mulţumirea mea sufletească este aceea că vă pot oferi o seamă de informaţii menite să vă asigure o viaţă lungă şi sănătoasă şi reţete de bucate cât mai variate.


miercuri, 30 martie 2016

Parizer de casa, ideal pentru copii



Ingrediente:
800 g carne de pui sau de porc, 2 oua, 4 felii de paine inmuiate in lapte, 4 ciuperci, 4-5 masline, ceapa sau ardei calite in unt, verdeturi, condimente dupa gust

Modul de preparate:
Am lasat carnea la sfarsit, pentru ca eu am folosit la preparatul meu, 1 piept de pui si 2 pulpe intregi; fara pielite. Carnea se taie cubulete si se baga in blender.
Cea mai grea parte din punctul meu de vedere este blenduirea ingredientelor pina obtii o pasta. Am bagat cate un pic de carne , cu cate un pic de paine inmuiata in lapte.
Ciupercile si maslinele taiate marunt se adauga in blender. Adaugi si verdeata peste pasta de carne si mai dai o tura de blender.
Daca este prea vascos amestecul , se poate adauga cate un pic de apa minerala. In reteta originala era si bicarbonat de sodiu, dar eu am incercat fara si tot a iesit gustos.
Acum, partea cea mai importanta este gatirea amestecului. Eu l-am impartit in trei parti. Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se ruleaza pentru a forma o rulada.
Se stange capetele si se face nod sau se leaga cu sfoara, dar strans si rulada sa fie impachetata in cel putin 4 straturi.
Apoi se ruleaza, cu folia alimentara cu tot, in staniol. Se strange la capat , si se baga la fiert in apa clocotita.
Oala sa fie destul de mare si se lasa pe foc 30-40 de minute. Dupa ce le-ai scos, trebuie lasate la racit macar 2 ore, inainte de gustare si feliere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu